Παράθυρο για αλλαγές υπέρ της Ελλάδας αφήνει ο Τόμσεν

Είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες για την επίτευξη των οικονομικών στόχων μίας χώρας, αλλά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν τις οικονομικές πραγματικότητες, δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν.

“Είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες και διαφορετικούς τρόπους για την επίτευξη των οικονομικών στόχων. Είμαστε ένας θεσμός που έχει ρεαλισμό. Αλλά, πρέπει επίσης να έχουμε υπ’ όψιν τις οικονομικές πραγματικότητες. Στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να υπάρχει μια λογική συνέπεια. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μεταχειριζόμαστε τις χώρες – μέλη μας με ίσο τρόπο, ότι εφαρμόζουμε ομοιόμορφα τους κανόνες μας”, ανέφερε ο Τόμσεν.

Το Bloomberg υποστηρίζει πως υπάρχουν πλέον λίγες ενδείξεις πως το ΔΝΤ και ο Τόμσεν μπορεί να παρακάμψουν τους κανόνες ή τις κόκκινες γραμμές τους. Αν και κάποια θέματα, όπως οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι για τον προϋπολογισμό είναι διαπραγματεύσιμοι, η θέση του Ταμείου είναι ότι η όποια ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα και να περιλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα για περικοπές στις συντάξεις.

Το σημερινό δημοσίευμα με τίτλο: “Γνωρίστε έναν από πιο μισητούς ανθρώπους στην Ελλάδα”, δίνει το προφίλ του Πολ Τόμσεν και εστιάζει στην άρνησή του να κλείσει την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος στα τέλη του 2014, όταν βρισκόταν στην εξουσία η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ