“Πάτησε” Αθήνα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Στην Αθήνα βρίσκεται, από τις 11:30 το πρωί, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πραγματοποιεί επίσκεψη λίγων ωρών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα του Γερμανού υπουργού
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του στις 12:30 με ομιλία σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. Στις 15:15 θα συναντηθεί, επίσης στο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στις 16:00, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα υπογραφεί το μνημόνιο για το επενδυτικό ταμείο και θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Χατζηδάκη.

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας
Με αφορμή την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε  στην Αθήνα το κέντρο της πρωτεύουσας είναι αποκλεισμένο. Πρόκειται για μέτρα ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί και κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, τον Οκτώβριο του 2012.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, με απόφαση της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός θα παραμείνουν κλειστοί από τις 9.30. Επίσης, οι σταθμοί του Μετρό Κατεχάκη και Μέγαρο Μουσικής θα κλείσουν για το επιβατικό κοινό από τις 09:30 έως 12:30 και από 18:00 έως 24:00.

Εξάλλου, το τραμ δεν θα φτάνει στο Σύνταγμα από τις 9:30 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ