Πάνω από 22.000 αναφορές στο ελληνικό Διαδίκτυο για το #RoyalBaby

Η γέννηση του “βασιλικού μωρού” στην Βρετανία εκτός από κορυφαίο θέμα στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου, έγινε και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα του ελληνικού Διαδικτύου, με πάνω από 22.000 αναφορές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών (17/7-24/7), σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε η ελληνική υπηρεσία Monitor.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, η άνοδος των αναφορών στις 22 Ιουλίου (την ημέρα της γέννησης) ήταν εντυπωσιακή, ενώ η θεματολογία των αναφορών ποικίλει σημαντικά με διάφορες αναφορές στις ενδυματολογικές προτιμήσεις της Κέιτ, τους παραλληλισμούς με την Νταϊάνα, ενώ μεγάλο ποσοστό αναφορών ήταν χιουμοριστικά ή ειρωνικά σχόλια γύρω από τον “θόρυβο” για τη γέννηση του τρίτου διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

royalbaby_monitor_graph

Τη “μερίδα του λέοντος” κατέλαβε για μία ακόμη φορά το twitter με το 65% των συζητήσεων να λαμβάνουν χώρα εκεί, ενώ ακολουθούν τα blogs (15%), το facebook (14%) και τα news sites (6%). Επίσης, η πλειοψηφία των πολωμένων αναφορών ήταν θετικές.

monitor sidebar_logo_220140Η υπηρεσία Monitor αναπτύσσεται από την εταιρεία Sidebar και προσφέρει άμεση, έγκυρη και ολοκληρωμένη καταγραφή αναφορών από social media, το YouTube, blogs, news sites και forums. Οι χρήστες σε κάθε αναζήτηση που κάνουν μπορούν με το πάτημα ενός κουμπιού να δουν γραφικές αναπαραστάσεις με τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών που τους αφορούν, την πόλωση, το αίσθημα και τις πηγές των αναφορών. Επιπλέον, μπορούν να έχουν και συγκριτικά στοιχεία μεταξύ δύο ή και περισσότερων αναζητήσεων εξίσου απλά και με συγκεντρωτικά, ευανάγνωστα γραφήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ