Ο Joker, το “Παλαιό” ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ (το “νέο” ΠΑΣΟΚ;)

Την κατάργηση των Πανελλαδικών, ή Πανελλήνιων (όπως τις έλεγαν παλαιότερα) προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας παράλληλα ένα ιδεατό περιβάλλον το οποίο ονειρεύονταν (στο παρελθόν), ονειρεύονται (σήμερα) και ονειρεύονται (για το μέλλον) οι πολίτες (μαθητές ή μη) της χώρας αυτής.

Joker_77026602_200*250Ωστόσο, αυτό που λείπει (και από αυτήν) την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα τεράστιο “ΘΑ” που θυμίζει έντονα αυτό που οι πολιτικοί αναλυτές περιγράφουν με ένα μικρό και πονηρό χαμόγελο ως “Παλαιό” ΠΑΣΟΚ.

Ξεχνά όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του (που θεωρητικά έχουν την απαιτούμενη εμπειρία) ότι αυτό που ταλαιπωρεί την Παιδεία της χώρας αυτής για δεκαετίας, και φυσικά η αναφορά σχετίζεται με την παραπαιδεία, καθώς επίσης και τα υπόγεια (και όχι μόνο) τούνελ που συνδέουν την Παιδεία με την Παραπαιδεία, αφού πολλές φορές τα πρόσωπα είναι τα ίδια.

Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε όλοι (και φυσικά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) είναι ότι γύρω από αυτό που λέμε “Παιδεία” στην Ελλάδα έχει στηθεί μια τεράστια “βιομηχανία” ο “τζίρος” της οποίας (καθαρός και μη) είναι κάποια εκατομμύρια ευρώ, που είναι προφανές απίθανο να αφεθούν από το “σύστημα” να χαθούν.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ