Ο Joker, ο ανασχηματισμός και οι εκλογές

Ανασχηματισμό εκλογικής μάχης “βλέπει” ο Joker, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων από την νέα κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Joker_77026602_200*250Τη μεγαλύτερη “αίσθηση” προκάλεσε το όνομα του νέου υπουργού Οικονομικών – ο οποίος έχει επικρατήσει να ονομάζεται και “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας – καθώς ο Γκίκας Χαρδούβελης (καθηγητής, πρώην στενός συνεργάτης των κ. Σημίτη και Παπαδήμου και επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank) δεν είχε παίξει σχεδόν καθόλου τις προηγούμενες μέρες.

Πρόκειται για μία τοποθέτηση η οποία υποστηρίζει το εξωτερικό… προφίλ της κυβέρνησης, αυτό που δηλαδή, βέλπουν τρόικα και Ευρωπαίοι. Παρά δηλαδή, την αντικατάσταση, του Γιάννη Στουρνάρα, το νέο πρόσωπο χαίρει ήδη της εκτίμησης της τρόικας και δεν αναμένεται να δημιουργήσει “προβλήματα” στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Από την άλλη, βεβαίως, ο υπόλοιπος ανασχηματισμός δείχνει το εσωτερικο προφίλ της κυβέρνησης, η οποία τόνιζε σε όλους τους τόνους, μετά τις ευρωεκλογές, ότι έχει λάβει το μήνυμα, της κάλπης, και πρόκειται να αναλάβει δράση.

Όπως αναφέρουν οι συνομιλητές του Joker πρόκειται για έναν ανασχηματισμό “σκληρά κομματικό”, σε μία προσπάθεια να συσπειρωθούν οι κομματικοί μηχανισμοί και η κυβερνητική παράταξη να “πλασαριστεί”, καλύτερα, στον κόσμο. Ντινόπουλος, Γιακουμάτος, Παπακώστα, Βούλτεψη – λένε οι “κακές γλώσσες” – προερχόμενοι από τη λεγόμενη, λαϊκή Δεξιά, φιλοδοξούν να ανορθώσουν το λαϊκό έρεισμα της κυβέρνησης, ανάμεσα στους ψηφοφόρους. Κάποιοι μάλιστα, δεν διστάζουν ακόμα και να συγχαίρουν τους τόσα χρόνια “αδικημένους” από την κεντροδεξιά παράταξη που – επιτέλους – ανέλαβαν υπουργικούς θώκους.

Μέσα από όλα αυτά, πάντως, δεν είναι άδικο που ο Joker “μυρίζεται” εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ