Ο Joker και το “γερασμένο” κοινό στα startup event

Ο Joker έχει βρεθεί τις τελευταίες σε αρκετά event που αφορούν τα startup και με έκπληξη καταλήγει στην διαπίστωση ότι το κοινό που παρακολουθεί τελικά αυτά τα event είναι μάλλον “γερασμένο”, καθώς αδυνατούν να προσελκύσουν ηλικιακά “γκρουπ” που βρίσκονται ποιο κοντά στο “προφίλ” ενός “startupper”.

Joker_77026602_200*250Το γεγονός αυτό φαίνεται να προβληματίζει – σε κάποιο βαθμό – του διοργανωτές των εν λόγω event, οι οποίοι προσπαθούν φυσικά να ερμηνεύσουν και να αποδοκιμάσουν τους λόγους που οι νέοι κάτω των 30 ετών δεν είναι μεταξύ των παρευρισκομένων.

Βεβαίως σε ένα δημόσιο event, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανείς, ακόμη και κάποιος που ηλικιακά βρίσκεται στην λεγόμενη “τρίτη ηλικία”. Όμως δεν παύει το θέμα να είναι εδώ και να δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά για τους λόγους. Κάποιοι μιλούν για event που το πρωτόκολλο είναι του περασμένου αιώνα (ή έτσι ερμηνεύεται) από τους νεότερους σε ηλικία επίδοξους ή νυν startupper. Πάντα λοιπόν στις μπροστινές θέσεις θα κάτσουν οι επίσημοι οι οποίοι μάλιστα θα αποχωρήσουν αμέσως μετά την ομιλία τους ή τις ομιλίες των “επίσημων προσκεκλημένων”. Όμως αυτές οι πολιτικές θεωρούνται από τους νέους (και όχι μόνο) απαρχαιωμένες και φυσικά ένα στοιχεία που δεν είναι ελκυστικό για κάποιον που θέλει συμμετάσχει σε έναν ζωντανό διάλογο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ