Ο Μπέιλ “κέρδισε” Ροντρίγκες-Σουάρες – Το top των ακριβότερων μεταγραφών στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Κι όμως, οι μεταγραφές του Ροντρίγκες στη Ρεάλ και του Σουάρες στην Μπαρσελόνα δεν ήταν οι ακριβότερες στην ιστορία – παρά μόνο αθροιστικά.

Το ρεκόρ εξακολουθεί να κατέχει η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ πέρυσι στη “Βασίλισσα” της Μαδρίτης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο επίσης στη Ρεάλ.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, βρίσκεται ο Μπέιλ (Τόττεναμ –> Ρεάλ) που στοίχισε 99 εκατ. ευρώ και… έβγαλε τα λεφτά του τόσο με το γκολ του στον τελικό Κυπέλλου με την Μπαρσελόνα όσο και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –> Ρεάλ) με 96 εκατ. ευρώ.

Τρίτος κατατάσσεται στη λίστα ο Σουάρες (Λίβερπουλ –> Μπαρσελόνα) με 88 εκατ. ευρώ και τέταρτος ο Ροντρίγκες (Μονακό –> Ρεάλ) με 80 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, 168 εκατ. ευρώ στοίχισαν οι μεταγραφές του καλοκαιριού στις δύο αιώνιες αντιπάλους της Primera Division.

Από εκεί και πέρα, συναντάμε τους:
– Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Ίντερ –> Μπαρσελόνα) με 75 εκατ. ευρώ συν έμψυχα ανταλλάγματα (Ετό).

– Ζινεντίν Ζιντάν (Γιουβέντους –> Ρεάλ) με 74 εκατ. ευρώ.

– Κακά (Μίλαν –> Ρεάλ) με 71 εκατ. ευρώ.

– Έντινσον Καβάνι (Νάπολι –> Παρί Σεν Ζερμαίν) με 70 εκατ. ευρώ – η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

– Φαλκάο (Ατλέτικο Μαδρίτης –> Μονακό) με 65 εκατ. ευρώ.

– Νταβίντ Λουίς (Τσέλσι –> Παρί Σεν Ζερμαίν) με 63 εκατ. ευρώ. Κατάφερε να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του ποδοσφαίρου και θα κάνει… παρέα στον συμπατριώτη του Τιάγκο Σίλβα στους πρωταθλητές Γαλλίας.

– Νεϋμάρ (Σάντος –> Μπαρσελόνα) με 62 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ