Οδηγίες για τις τροποποιητικές δηλώσεις ΦΠΑ

Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΦΠΑ εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων του ΥΠΟΙΚ, σε εγκύκλιό της που υπογράφει ο Χάρης Θεοχάρης.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι η αποσύνδεση της καταβολής του φόρου από την υποβολή της αρχικής δήλωσης δεν παρέχει πλέον τη δυνατότητα διαγραφής της έως την καταληκτική προθεσμία υποβολής (έως το τέλος κάθε μήνα ή περιόδου), με αποτέλεσμα να απαιτείται τροποποιητική δήλωση σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων της, είτε εμπρόθεσμα είτε εκπρόθεσμα.

Παράλληλα, ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν μέσω Taxis για το οφειλόμενο ποσό της περιόδου για το οφειλόμενο ποσό της φορολογικής περιόδου για την οποία έχει υποβληθεί τροποποιητική δήλωση, για τη βεβαίωση ή τις βεβαιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για τη συγκεκριμένη φορολογική περίοδο, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας υποβληθείσας τροποποιητικής δήλωσης.

Ακόμη, για την έκδοση φύλλου έκπτωσης για τη διαγραφή του βεβαιωθέντος με βάση την αρχική δήλωση, ή τις ενδεχόμενες επόμενες τροποποιητικές δηλώσεις, το οποίο τελικά δεν οφείλεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ