Ξενοφών Κρoκίδης: “To πρώτο ελληνικό Equity Crowdfunding είναι εδώ”

συνέντευξη στον Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟ

Το EMEA.gr συνομίλησε με τον πρόεδρο της εταιρείας PARNASSE, Ξενοφώντα Κροκίδη, που διαχειρίζεται την πλατφόρμα Open Circle προκειμένου να μας αναλύσει και μας εξηγήσει τα σχέδια της ομάδας του Open Circle ένα μήνα περίπου πριν η πλατφόρμα “ανοίξει” και δώσει την δυνατότητα σε όσες εταιρείες επιθυμούν να μπουν και να διεκδικήσουν την “τύχη” τους σε ένα “εργαλείο” που στο εξωτερικό όχι μόνο είναι ευρέως γνωστό, αλλά ταυτόχρονα έχει λειτουργήσει ευεργετικά σε όσους το έχουν χρησιμοποιήσει.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ξενοφώντα Κροκίδης αλλά και τον Σωκράτη Πλούσσα, εκ των ιδρυτών της εταιρείας PARNASSE που διαχειρίζεται την πλατφόρμα Open Circle, η οποία βραβεύθηκε από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας.

Σε ότι αφορά το Open Circle αποτελεί μία διαδικτυακή κοινότητα, όπου επιχειρηματίες παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες για την προώθηση συνεργασιών με επενδυτές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανάπτυξή τους. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό crowdfunding, αυτό το “equity crowdfunding” παρέχει μια σαφή δίοδο για τη συμμετοχή με ίδια κεφάλαια στις εταιρείες που συμμετέχουν.

  opencirlce_454x280_01

Στόχος της ομάδας του Open Circle, που θα “ανοίξει” τα “φτερά” του, έως τις 15 Νοεμβρίου, είναι να “μοιράσει” μέσα στο 2014 περίπου 3 εκατ. ευρώ “στοχεύοντας” σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης ο Ξενοφών Κροκίδης μας αναλύει τους τομείς τους οποίους θα στοχεύσει το Open Circle και συγκεκριμένα είναι: η αγροτική οικονομία, τα τρόφιμα και ποτά και η τεχνολογία με έμφαση στην καινοτομία.

Βρείτε το Open Circle στο Facebook, στο Twitter, αλλά και στο LinkedIn

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ