Κύπρος: Ξεκινάει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο “οικόπεδο 12”

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχει ξεκινήσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 “Αφροδίτη” της κυπριακής ΑΟΖ. Η διαδικασία σταθεροποίησης της πλατφόρμας ξεκίνησε χθες, Κυριακή.

Η πλατφόρμα έχει μήκος 119 μέτρα και πλάτος 66, με το βάρος της να ξεπερνά τους 27 χιλιάδες τόνους. Αύριο θα μεταφερθούν στην πλατφόρμα οι περίπου 130 εργαζόμενοι.

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Σόλων Κασίνης, είπε πως το γεωτρύπανο θα εισχωρήσει 100 μέτρα πιο βαθιά απ’ ότι στην πρώτη γεώτρηση φτάνοντας στις 5 χιλιάδες εννιακόσια μέτρα και προσέθεσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα της γεώτρησης αναμένονται στις αρχές Οκτωβρίου. Υπολογίζεται ότι συνολικά το έργο θα δημιουργήσει πάνω από 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

Υπενθύμισε επίσης, ότι μέσα στο επόμενο έτος θα γίνουν άλλες τέσσερις με πέντε γεωτρήσεις που θα φέρουν στο κυπριακό κράτος 150 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της επιβεβαιωτικής γεώτρησης θα γίνουν γνωστές οι ποσότητες στην “Αφροδίτη” και θα προχωρήσει η προπώληση του φυσικού αερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ