Νησιωτικό και… Πiraiko Mall στη Σύρο

Ένα πρωτοποριακό project για τα ελληνικά δεδομένα θα λάβει χώρα στη Σύρο, η οποία σε λίγους μήνες θα γίνει το πρώτο ελληνικό νησί που θα αποκτήσει οργανωμένο εμπορικό κέντρο: το Πiraiki Center.

Σε μια έκταση 7.500 τ.μ. στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, Ερμούπολη, το mall της Σύρου θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους υψηλού επιπέδου, χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, καθώς και βεράντες με θέα το Αιγαίο, έκτασης 2.400 τ.μ.

Παράλληλα, με πλήρη μέριμνα για τις υποδομές και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, θα κατασκευαστούν στεγασμένοι και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων για περίπου 90 οχήματα (συνολικής έκτασης 1.800 τ.μ.).

PEIRAIKI_SYROS_454-280-002

Πρόκειται για κτήριο της παραδοσιακής πέτρινης αρχιτεκτονικής του νησιού, το οποίο κατασκευάστηκε το 1938 και στη δεκαετία του ’60 είχε αγοραστεί από την ιστορική βιομηχανία “Πειραϊκή και Πατραϊκή”, λειτουργώντας επί χρόνια ως ένα από τα κλωστήριά της. Απέχει μόλις 1,2 χιλιόμετρα από την κεντρική πλατεία του Δημαρχείου.

To Πiraiki Center θα περιλαμβάνει καταστήματα προς ενοικίαση από 60 έως 1.200 τ.μ., την ώρα που στην Ερμούπολη δεν υπάρχουν ενιαίες εμπορικές επιφάνειες άνω των 150 τ.μ., με αποτέλεσμα οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής και ψυχαγωγίας να αδυνατούν να επενδύσουν στο νησί της Σύρου.

Ήδη, όμως, το Πiraiki Center έχει έλθει σε συμφωνία με το Lidl για τη δημιουργία σούπερ μάρκετ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες μεγάλες συμφωνίες.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη του έργου είναι η Έψιλον Κατασκευαστική, η οποία ιδρύθηκε από τον Ευ. Τσιρώνη και τη Γ. Ζώη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ