Μ. Μπαμπίλη – Ο. Βαγιακάκου: “Το Reload Greece έρχεται στο Ναύπλιο για να ενώσει τους Έλληνες της Διασποράς με όσους επιχειρούν μέσα στη χώρα”

Μία εβδομάδα εκπαίδευσης για νέους επιχειρηματίες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό θα διοργανώσει στο Ναύπλιο από τις 21 έως τις 25 Απριλίου το Reload Greece, το κέντρο υποστήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια του "teamUp-StartUP", όπως ονομάζεται αυτή η εκπαιδευτική εβδομάδα, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκτεθούν σε διεθνείς τρόπους σκέψης και να μάθουν για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα, να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες, μέσα από τη συμμετοχή σε καθημερινά εργαστήρια, brainstorming sessions και άλλες δραστηριότητες δίπλα σε έμπειρους επαγγελματίες, όπως ο Άρης Κεφαλογιάννης (GAEA), η Νάγια Αντωνίου, η Μίνα Ζούλοβιτς, ο Κώστας Αρκάδας (ParkAround) και η Νατάσα-Mαρία Αθανασιάδου (Generation Generous).

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας πατώντας εδώ.

Την τελευταία ημέρα, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε ένα πάνελ από μέντορες και εξειδικευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι, στη συνέχεια, θα προσφέρουν στις νικήτριες ομάδες μια σειρά από βραβεία και διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των υποτροφιών από το ALBA Graduate Business School και του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ από το ίδιο το Reload Greece.

Το EMEAgr επικοινώνησε με τις Μελίτη Μπαμπίλη-Θυμαρά, συνιδρύτρια και Project Manager του Reload Greece, και Όλγα Βαγιακάκου (Events Manager και Project Manager), οι οποίες παρουσιάζουν τις λεπτομέρειες για το εκπαιδευτικό bootcamp του Reload Greece.

teamup startup reload greece 454237

EMEAgr: Τι σας ώθησε στο να διοργανώσετε το teamUp-startUp;
Μελίτη Μπαμπίλη: Το teamUp-startUp είναι το πρώτο πενθήμερο bootcamp ελληνικής επιχειρηματικότητας του Reload Greece στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο.

Ακολουθώντας το μήνυμα του "Reload Greece" που προτρέπει τους Έλληνες της Διασποράς να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στη χώρα τους μέσα από τις καινοτόμες ιδέες τους, αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με την ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα προσκαλώντας τους σε ένα πενθήμερο bootcamp στο Ναύπλιο. Παράλληλα, καλούμε νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να έρθουν να παρουσιάσουν την ιδέα τους, την οποία και θα εξελίξουν μέσα από τα καθημερινά εργαστήρια του bootcamp και με την βοήθεια έμπειρων του χώρου.

Το teamUp-startUp είναι μία προσπάθεια να δείξουμε και στις δύο αυτές ομάδες τις ευκαιρίες και δυνατότητες που υπάρχουν στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και πόσα έχουν να κερδίσουν η μία από την άλλη.

ΕΜΕΑgr: Τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση;
Μελίτη Μπαμπίλη: Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι Reloaders θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον ενώ μέσα από τη συμμετοχή τους σε καθημερινά εργαστήρια και την υποστήριξη επιτυχημένων επαγγελματιών, θα μπορέσουν να εξελίξουν τις δικές τους ιδέες ή να γίνουν μέλη μιας καινούργιας ομάδας.

Ολγα Βαγιακάκου: Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εκδήλωση και όσα περιλαμβάνει δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη του Αλέξη Κομσέλη, Διευθυντή του ALBA Hub for Enterprise & Development, και των ανθρώπων από το Φουγάρο που έδωσε στέγη στο teamUp-startUp. Πολύτιμοι αρωγοί στην διεξαγωγή του bootcamp είναι ο Δήμος Ναυπλίου και όλοι οι ομιλητές που με μεγάλη προθυμία δέχθηκαν να πάρουν μέρος στο εγχείρημα του Reload Greece. Φυσικά, δε μπορούμε παρά να είμαστε ευγνώμονες στους φορείς που μας ενίσχυσαν οικονομικά όπως το airtickets.gr και το Hellenic Initiative.

ΕΜΕΑgr: Τι διαφοροποιεί το teamUP-startUP απο αντίστοιχα events επιχειρηματικότητας που διοργανώνονται στην Ελλάδα;
Όλγα Βαγιακάκου: Για εμάς το teamUp-startUp είναι κάτι σαν το μάθημα "σκέφτομαι και γράφω" που είχαμε όλοι ως παιδιά στο σχολείο. Θέλουμε να δώσουμε στους συμμετέχοντες γνώση και τροφή για σκέψη μέσα από παρουσιάσεις και εργαστήρια, που στη συνέχεια θα συμβάλλουν στην εξέλιξη των ιδεών τους από απλές ιδέες σε πραγματοποιήσιμα projects. Από τη δράση μας στο Λονδίνο, έχουμε συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητα τόσο της παροχής γνώσεων και εργαλείων, που θα λειτουργήσουν ώς εφόδια για τους συμμετέχοντες, όσο και της ομαδικής εργασίας και της δικτύωσης μεταξύ τους.

EMEAgr: Σε ποιους απευθύνεται το συγκεκριμένο event;
Όλγα Βαγιακάκου: Καλούμε κάθε νέο που ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα, θέλει να μάθει για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον κι ενδεχομένως έχει και κάποια ιδέα κατά νου. Το teamUp-startUp είναι μοναδική ευκαιρία να βοηθηθούν φιλόδοξοι νέοι επιχειρηματίες, καθώς και άλλοι που θέλουν να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο και τις δικές τους ικανότητες στη διαμόρφωση και εξέλιξη μίας από αυτές τις ιδέες, γίνοντας μέλη μια ομάδας.

EMEAgr: Ποια θα είναι τα βραβεία για τους νικητές;
Μελίτη Μπαμπίλη: Την τελευταία ημέρα του bootcamp, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους, όπως αυτή εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, σε ένα πάνελ από επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα προσφέρουν και μια σειρά βραβείων.

Συγκεκριμένα,  οι ομάδες θα διεκδικήσουν 3.000 ευρώ, υποτροφίες από το ALBA Graduate Business School καθώς και 500 δολ. credit στην Google Cloud Platform. Επίσης, σε αυτούς που θα λειτουργήσουν καλύτερα ως ομάδα θα δοθεί ένα ειδικό βραβείο-έκπληξη.