Μουρμούρας: “Το 2014 θα είναι μια χρονιά με καλά νέα”

“Προ των πυλών της ολικής αναστροφής βρίσκεται η ελληνική οικονομία”, εκτίμησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Ιωάννης Μουρμούρας, μιλώντας στο οικονομικό συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου “Capital Vision”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουρμούρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα χειρότερα είναι παρελθόν και το 2014 θα είναι μια χρονιά με καλά νέα, ενώ επεσήμανε ότι η πορεία από την ύφεση στη βιώσιμη ανάπτυξη θα είναι αποτέλεσμα ενός “ισχυρού επενδυτικού σοκ” που θα προέλθει από δύο πηγές:
– Τις άμεσες ξένες επενδύσεις, συγκομιδή των καρπών των προσπαθειών που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και η οποία θα φανεί, σε μεγάλο βαθμό, από το 2014.
– Την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, που θα προκύψουν από τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι ο κ. Μουρμούρας εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την πορεία των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι τα νέα στρες τεστ δεν προκαλούν καμία ανησυχία, λόγω των αποθεμάτων του Ταμείου Σταθερότητας και των συνεργειών που επιτυγχάνονται μεταξύ των τραπεζών που συγχωνεύθηκαν.

Τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, έκανε τέλος αναφορά στις διεθνείς εκτιμήσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αλλά να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ