Μεγαλύτερη από ποτέ η χρήση των κινητών συσκευών

Οι καταναλωτές ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένων και των λεγόμενων “baby boomers” (άτομα με χρονολογία γέννησης μεταξύ 1946-1964), χρησιμοποιούν περισσότερο από ποτέ κινητές συσκευές, σύμφωνα με την 3η έκδοση της έρευνας της Deloitte με τίτλο “Παγκόσμια έρευνα για τη χρήση κινητών συσκευών” (2013 Global Mobile Consumer Survey).

Μέχρι το τέλος του 2013, περισσότερα από 2 δισ. έξυπνα τηλέφωνα (“smartphones”), 300 εκ. tablets και 1 δισ. φορητοί υπολογιστές αναμένεται ότι θα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 40.000 καταναλωτές και χρήστες κινητών συσκευών από είκοσι χώρες, συμπεριλαμβανομένων τόσο αναπτυγμένων, όσο και αναπτυσσόμενων χωρών προκειμένου να ερευνηθεί ο τρόπος χρήσης των κινητών συσκευών. Η έρευνα επίσης, φέρνει στο φως και αρκετές ευκαιρίες που διαφαίνονται στον ορίζοντα για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, στις οποίες συγκαταλέγονται η αύξηση του όγκου των δεδομένων, η σημασία της ταχύτητας, η ύπαρξη “ανεκμετάλλευτου” καταναλωτικού κοινού ανάμεσα στη γενιά των baby boomers και η δύναμη των άμεσων μηνυμάτων (Instant Messaging – ΙΜ).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ