“Μάζεψε” τις ζημιές ο Όμιλος Lamda

Συρρίκνωση ζημιών εμφάνισε ο όμιλος της Lamda Development στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Συγκεκριμένα, οι ζημιές χρήσεως σε ενοποιημένο επίπεδο διαμορφώθηκαν σε 6,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 25,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA), κινήθηκε ανοδικά παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο και ανήλθε στα 18,6 εκατ. ευρώ.

Tα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) που αναλογούν στον Όμιλο διαμορφώθηκαν σε 14,5 εκατομμύρια ευρώ, σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ενώ αντιστοιχεί σε αύξηση 6% αν ληφθούν υπόψη ομοειδείς παράγοντες σύγκρισης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 9% το πρώτο εξάμηνο του 2014 μετά από την αύξηση κατά 6% το δεύτερο εξάμηνο του 2013.

Η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά τις ίδιες χρονικές περιόδους παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 6,5% και 1,5% αντίστοιχα.

Επίσης, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων εξακολουθεί να ξεπερνά το 98% και παρατηρείται αύξηση της ζήτησης για μισθώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ