Κ. Φρουζής: “Στο προσκήνιο η καινοτομία στο χώρο της υγείας”

στον Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟ

Με αφορμή τον δεύτερο διαγωνισμό καινοτομίας στο χώρο της υγείας “ΣfEE Innovation Project 2.0“, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Φρουζής παραχώρησε συνέντευξη στο EMEA.gr.

Ο κ. Φρουζής αναφέρθηκε στην οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας, καθώς και στην πορεία της βιομηχανίας φαρμάκου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει η καινοτομία στον κλάδο, με αφορμή τον διαγωνισμό “ΣfEE Innovation Project 2.0”, του οποίου οι νικητές θα αναδειχθούν αύριο, Σάββατο 15 Νοεμβρίου, σε μία ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο του Disrupt, Startup ScaleUp που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Η χώρα μακροοικονομικά φαίνεται πως πηγαίνει καλύτερα, ωστόσο μία αστάθεια πηγάζει από την μη προβλέψιμη πολιτική κατάσταση, τονίζει ο κ. Φρουζής, κάτι που επιβραδύνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας και που δημιουργεί ανασφάλεια στη βιομηχανία του κλάδου, καθώς αυτή κινείται με προγραμματισμό δύο ετών.

Σε ό,τι αφορά στον διαγωνισμό καινοτομίας, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναφέρει ότι σήμερα από την Ελλάδα δεν λείπουν τα μυαλά αλλά η διασύνδεση με την πραγματική οικονομία. «Θέλουμε να εμπνεύσουμε και να βάλουμε την καινοτομία στο προσκήνιο, καθώς βοηθά τη χώρα και την εξάλειψη της διαρροής μυαλών», τονίζει.

Συνολικά φέτος κατατέθηκαν 150 αρχικές προτάσεις, από τις οποίες οι 65 έφεραν και πλήρες επιχειρηματικό πλάνο. Το Σάββατο θα παρουσιαστούν οι τελικές 10 προτάσεις που έχουν επιλεγεί και θα ανακοινωθούν οι 3 νικητές, που θα λάβουν χρηματικά έπαθλα 50.000 ευρώ και συμπαράσταση στην υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Φρουζή στο βίντεο που ακολουθεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ