Κοινή αντίδραση εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών για τις κατασχέσεις από οφειλές στον ΟΑΕΕ

Έντονες αντιδράσεις, με κοινή ανακοίνωση των συνομοσπονδιών τους, για την αποστολή ειδοποιητηρίων του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους του, εκφράζουν έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες.

Η κοινή ανακοίνωση προέρχεται από: Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ).

Σε αυτήν τονίζεται ότι υπάρχει έντονη αντίθεση στα απειλητικά ραβασάκια που αποστέλλει ο ΟΑΕΕ και μάλιστα προς τους επαγγελματίες οι οποίοι δοκιμάζονται από την ύφεση και τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Ως εκ τούτου οι παραπάνω φορείς ζητούν την αναστολή της αποστολής των εν λόγω ειδοποιητηρίων και τονίζουν είναι προφανές ότι όποιος από τους ασφαλισμένους μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί και να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες ρυθμίσεις, το έχει ήδη κάνει.

Παράλληλα προειδοποιούν ότι – μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα – θα προχωρήσουν σε κοινή δράση για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος που έχει στοιχεία ανθρωπιστικής κρίσης και μπαίνουν μπροστά σε ένα αγώνα αλλαγής πολιτικής που κύριο στόχο έχει να σωθούν τόσο η κοινωνία όσο και οι επαγγελματίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ