Κλείνουν το μάτι στο Βερολίνο και ρίχνουν “πόρτα” στις ΗΠΑ oι startups λόγω βίζας

Η εύκολη έκδοση βίζας είναι ο λόγος που οι startup εταιρείες στρέφουν το βλέμμα στο Βερολίνο και… γυρίζουν την πλάτη στην Αμερική.

Και γιατί όχι λέμε εμείς; αφού όπως ισχυρίζονται στην πλειοψηφία τους οι Γερμανοί επιχειρηματίες, στο Silicon Valley, η έκδοση βίζας αποτελεί μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία και θυμίζει κάτι από …ελληνικό Δημόσιο.

Επειδή όμως όπως αναφέρει και η παροιμία …το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι, κατευθύνονται προς αυτό – το οποίο δεν είναι άλλο από κάποιες πιο “φιλικές” για τις startup εταιρείες χώρες και πόλεις, όπως είναι το Βερολίνο. Εκεί, όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αναπτυσσόμενη τεχνολογική αγορά, δεν υπάρχουν τόσο αυστηροί κανόνες, γραφειοκρατία και περιορισμοί και αυτό τους επιτρέπει να προχωρούν στην προσέλκυση διεθνών ταλέντων , όπως για παράδειγμα μηχανικών λογισμικού, οι οποίοι με την σειρά τους επιθυμούν να αποφύγουν την ταλαιπωρία των αμερικανικών ελεγκικτών αρχών για την έκδοση βίζας.

Από ότι φαίνεται, μπορεί μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας να μην είναι τέλεια, αλλά τουλάχιστον δεν μοιάζει με αυτή που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Πηγή: EMEASTARTUPS.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ