Κι όμως, ο Μέσι δεν είναι στην κορυφαία 11άδα του Μουντιάλ!

Η μισή Εθνική Γερμανίας περιλαμβάνεται στην ιδανική ενδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με βάση τα αναλυτικά στοιχεία, με πιο αξιοσημείωτο το γεγονός ότι από αυτή απουσιάζει ο νικητής της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι!

Ακόμη και οι ισχυροί υπολογιστές της FIFA παρατήρησαν ότι ο Μέσι δεν έκανε ένα μεγάλο Παγκόσμιο Κύπελλο: πρόκειται για τα κομπιούτερ που παρέχουν τα αναλυτικά στοιχεία και μια συνολική βαθμολογία (που ονομάζεται δείκτης) στο τέλος κάθε παιχνιδιού.

Πρακτικά, αξιολογούν τις επιδόσεις των παικτών με βάση τις πάσες, τα τάκλιν, τις κινήσεις και την επιρροή στην ικανότητα της ομάδας να σκοράρει ή να αποτρέψει ένα γκολ. Αυτοί οι αριθμοί, λοιπόν, είπαν ότι ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας δεν βρισκόταν στην ιδανική ομάδα.

Αντ΄ αυτού, υπάρχει μια προφανής αντίφαση: αλήθεια μεν ότι η τεχνολογία που εφαρμόζεται στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα άψογη, αλλά αυτά τα δεδομένα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της FIFA, η οποία έτσι κατά κάποιο τρόπο διαψεύδει τον εαυτό της. Εκτός αυτού, ακόμη και ο πρόεδρός της, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε ότι εξεπλάγη από την απονομή στον Μέσι.

Οι αριθμοί λένε ότι ο καλύτερος παίκτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν ο Τόνι Κρόος. Ο μέσος όρος του (9,79) ήταν υψηλότερος από κάθε άλλο παίκτη.

Εκτός από το χείριστο γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω στον τελικό, που παραλίγο να κοστίσει ένα γκολ από τον Ιγκουαΐν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το διεθνής, που βρίσκεται στη διαδικασία μετάβασης από την Μπάγερν στη Ρεάλ, υπήρξε το πιο ισχυρό γρανάζι στη γερμανική μηχανή, φτάνοντας στην κορύφωσή του με τα δύο γκολ εναντίον της Βραζιλίας στα ημιτελικά.

Οι αντιφάσεις πάντως δεν σταματούν στον Μέσι. Μαζί με τον Κρόος υπάρχουν άλλοι τέσσερις παγκόσμιοι πρωταθλητές την ιδανική ενδεκάδα: ο Νόιερ (τιμήθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας), ο Χούμελς, ο Λαμ και ο Μίλερ.

Ο Λαμ, ωστόσο, τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή, θέση στην οποία δεν έπεισε, ενώ έκανε εκπληκτικό τουρνουά σε ρόλο δεξιού μπακ. Από τη φιναλίστ Αργεντινή στην ιδανική ενδεκάδα υπάρχει μόνο ο Ρόχο και λείπει ο πραγματικός ηγέτης της, Μασεράνο. Στο υποθετικό 4-4-2, δίπλα στον Λαμ υπάρχει ακόμη ο Όσκαρ, ίσως για τα δύο (ανώφελα) γκολ που σημείωσε.

Η άμυνα συμπληρώνεται από τον Ολλανδό Ντε Φράι (δεξιά) και τον Τιάγκο Σίλβα στο κέντρο της, για τον οποίο κάποιοι -όπως ο Γκάρι Λίνεκερ για παράδειγμα- όρισαν ως την πραγματική απογοήτευση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ευτυχώς, μπροστά υπάρχουν οι Ρόμπεν και Τζέιμς Ροντρίγκες, τους οποίους πάντως κανένας δεν θα μπορούσε να αποκλείσει από το Top-11 μετά τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ