Κεδίκογλου: “Σήμερα τελειώνουμε με την ΕΡΤ”

Η μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ θα διακοπεί σήμερα τα μεσάνυχτα και όλοι οι εργαζόμενοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης θα απολυθούν, προκειμένου να συσταθεί από τον Σεπτέμβριο ένας νέος, σύγχρονος, δημόσιος αλλά όχι κρατικός οργανισμός με πολύ λιγότερο προσωπικό, λιγότερα κανάλια, αλλά και μείωση του αντίστοιχου τέλους στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε σήμερα ο Σίμος Κεδίκογλου.

Σε ένα σκληρό ανακοινωθέν κατά της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως “χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και σπατάλης“, ενώ ανέφερε πως η αδιαφάνεια αγγίζει τόσο τη διοίκηση και τη διαχείριση των συμβάσεων της ΕΡΤ μέχρι και τους εργαζομένους της, οι οποίοι απολαμβάνουν ένα μοναδικό καθεστώς προνομίων.

“Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ‘ιερές αγελάδες’ που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού. Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για την κυβερνητική απόφαση “λουκέτου” στην ΕΡΤ όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι κάνουν λόγο για μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης, ενώ υπενθυμίζεται πως οι υπουργοί που προέρχονται από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν είχαν υπογράψει νωρίτερα μέσα στην ημέρα το νομοθετικό διάταγμα που έφερε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ