Κέρι: “Δεν είπα ποτέ το Ισραήλ απαρτχάιντ”

Διέψευσε ότι αποκάλεσε το Ισραήλ απαρτχάιντ ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, όπως υποστήριξε αμερικανική ιστοσελίδα.

Δεν πιστεύω ούτε έχω ποτέ πει δημόσια ή κατ’ ιδίαν ότι το Ισραήλ ήταν ένα κράτος απαρτχάιντ ή ότι είχε την πρόθεση να γίνει”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Μια αμερικανική ιστοσελίδα η The Daily Beast, έγραψε ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προειδοποίησε το Ισραήλ για τον κίνδυνο να γίνει ένα κράτος “απαρτχάιντ”, αν δεν έκανε ειρήνη με τους Παλαιστίνιους και μάλιστα γρήγορα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει και καταγεγραμμένα στοιχεία, ο Κέρι έκανε τα σχόλια αυτά την Παρασκευή, σε μια κλειστή συνάντηση ενός think tank στην Ουάσιγκτον.

“Η δημιουργία δύο κρατών είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Επειδή ένα ενιαίο κράτος θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι είτε ένα κράτος απαρτχάιντ με τους πολίτες δεύτερης κατηγορίας είτε ένα κράτος που θα καταστρέψει την ικανότητα του Ισραήλ να είναι εβραϊκό κράτος”, είπε, σύμφωνα με το Daily Beast, αλλά η έκφραση αυτή διαψεύδεται από τον ίδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ