ΙΣΝ: Πρωτοβουλίες με το Παν/μιο Columbia για την κατανόηση της βιολογίας του μυαλού

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την έναρξη δύο πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με το Mortimer B. Zuckerman Mind Brain Behavior Institute του Πανεπιστημίου Columbia, για την εμβάθυνση της γνώσης της βιολογίας του μυαλού και της πολυπλοκότητας της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η πρώτη πρωτοβουλία αφορά τον κύκλο ομιλιών με τίτλο “Stavros Niarchos Foundation Brain Insight Lecture Series”, που ξεκινά στις 19 Μαρτίου. Ο κύκλος περιλαμβάνει ετησίως τέσσερις ομιλίες επιστημόνων του Πανεπιστημίου Columbia, οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο κοινό και έχουν ως βασικό σκοπό να εξετάσουν θέματα ευρύτερης κοινωνικής σημασίας, με έναν τρόπο που πληροφορεί και ενθαρρύνει τη συμμετοχή του ευρύτερου κοινού.

Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά το “Πρόγραμμα Δασκάλων-Μαθητών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” (Stavros Niarchos Foundation Teacher-Scholar Program), βασικός σκοπός του οποίου είναι να προσφέρει σε επιλεγμένους δασκάλους θετικών επιστημών που παραδίδουν μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια της Νέας Υόρκης, τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές τους δεξιότητες, ως προς τη μεταδοτικότητα των γνώσεων προς τους μαθητές τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ