Ιρλανδία: Το ΔΝΤ ενέκρινε τη χορήγηση της δέκατης δόσης ύψους 1,27 δισ. δολ.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της δέκατης δόσης του προγράμματος χρηματοδοτικής βοήθειας της Ιρλανδίας, ύψους 1,27 δισ. δολαρίων, επισημαίνοντας ότι η χώρα είναι εντός των στόχων που είχαν τεθεί με το πρόγραμμα.

Στην ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ σημείωσε ότι η ιρλανδική οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό το 2012, για δεύτερο κατά σειρά έτος, και ότι η απασχόληση αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2013 κατά 1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους.

Η Ιρλανδία έδειξε σταθερότητα στην προσπάθειά της επί δυόμισι χρόνια για να ελέγξει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και να βελτιώσει την οικονομία της. Το δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας αναμένεται να φθάσει στο υψηλό του επίπεδο φέτος, καθώς η ανάπτυξη της οικονομίας της αναμένεται να επιταχυνθεί το 2014. Η ανεργία παραμένει υψηλή στο 13,7%, ενώ το ένα τέταρτο των τραπεζικών δανείων δεν εξυπηρετούνται και οι ζημιές, των τραπεζών, συνεχίζονται, εμποδίζοντας το νέο δανεισμό“, δήλωσε, ο προεδρεύων του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ