To θετικό πρόσημο της επιχειρηματικότητας

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Την ίδια στιγμή που η επιχειρηματικότητα έχει βρεθεί στο “στόχαστρο” της κοινωνίας, αλλά και του πολιτικού προσωπικού της χώρας, όπως αυτό εξάλλου προκύπτει από τις επιλογές που γίνονται και αφορούν την φορολόγηση και τις δυσκολίες που μπαίνουν προκειμένου κάποιος να επιχειρήσει στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή υπάρχει ένας επιχειρηματικός όμιλος που “βγαίνει” μπροστά που χρηματοδοτεί και βοηθά νέες (και όχι μόνο προσπάθειες).

Η αναφορά αφορά το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που ιδρύθηκε το 2012 από τον όμιλο Libra Group και ήδη έχει βράβευση – χρηματοδοτήσει – 8 νέες εταιρείες και για τον διαγωνισμό του 2015 (οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στις αρχές του Μαρτίου) θα “μοιράσει” συνολικά 700.000 ευρώ. Το ποσό αυτό παρέχεται από τον όμιλο Libra Group και τους εταίρους του βραβείου.

Όπως πολύ σωστά ανέφερε, εχθές, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Βραβείου, για το 2015, ο Jimmy Αθανασόπουλος, Διευθυντής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, “η πρωτοβουλία αυτή του όμιλου Libra Group και των εταίρων του έρχεται να αναδείξει το θετικό πρόσημο της επιχειρηματικότητας”.

Η στήλη, δανειζόμενη την αναφορά αυτή του κ. Αθανασόπουλου, συμφωνώντας προφανώς απόλυτα με αυτή, την προεκτείνει τονίζοντας ότι αυτό το μονοπάτι θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να βοηθήσουν ουσιαστικά τη νέα και νεανική επιχειρηματικότητα της χώρας, καθώς κάποιες επιχειρηματικές ιδές όχι μόνο είναι πρωτοποριακές, αλλά μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε πολύ σοβαρά θέματα όπως είναι αυτά της υγείας.

Ενδεικτικά λοιπόν αξίζει να αναφέρουμε την περίπτωση του τέταρτου περυσινού νικητή, της εταιρείας RTsafe τα προϊόντα της οποίας, μετά από εκτεταμένη επιστημονική έρευνα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο με ένα μοναδικό εξατομικευμένο τρόπο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ