Η Intel επενδύει 100 εκατ. δολάρια στο χώρο του perceptual computing

Η Intel συνηθίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες πληροφορικής που θα έχουν τη δυνατότητα (και την ανάγκη) να ενσωματώσουν τους επεξεργαστές της. Μία από τις νέες αυτές κατηγορίες είναι το λεγόμενο perceptual computing. Αυτό περιλαμβάνει τα input interfaces νέας γενιάς, που αντιλαμβάνονται την αφή, τις χειρονομίες, τη φωνή, την εικόνα, τις εκφράσεις προσώπου, και γενικά τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε χρήστη.

Η εταιρεία επενδύει 100 εκατ. δολάρια σε αυτό το χώρο, για τα επόμενα 3 χρόνια. Τα χρήματα θα μοιραστούν σε startups και άλλες εταιρείες, που πραγματοποιούν έρευνα και ανάπτυξη νέων τρόπων χειρισμού των υπολογιστών. Εκτός από τη χρηματική υποστήριξη, η Intel θα προσφέρει περαιτέρω βοήθεια, όπως ευκαιρίες για επιχειρηματική ανάπτυξη, αλλά και τη συμβολή των δικών της επιστημόνων.

Μάλιστα διαθέτει ένα εξειδικευμένο SDK γι’αυτό το σκοπό, ενώ θα προσφέρει και βραβεία συνολικής αξίας 1 εκατ. δολαρίων, σε όσους παρουσιάσουν επιτυχείς και λειτουργικές λύσεις, στον αντίστοιχο διαγωνισμό. Η προηγούμενη πρωτοβουλία της Intel παρείχε 300 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση της αυτονομίας, των αισθητήρων, και γενικά των επιδόσεων και της ποιότητας των ultrabooks.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ