Η Abarth στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου 2014 στο Παρίσι

Η Abarth επιστρέφει στο Σαλόνι του Παρισιού για να δείξει στο κοινό τη γκάμα μοντέλων της και για να γιορτάσει τις πολύ καλές της επιδόσεις στις πωλήσεις του περασμένου έτους, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 23% στην περιφέρεια Ευρώπης-Μέσης Ανατολής – Αφρικής σε σχέση με το 2013.

Το περίπτερο της Abarth θα καλωσορίσει το κοινό με το σλόγκαν “Οι επιδόσεις είναι θέμα ψυχικής διάθεσης” (“performance is a state of mind”). Η ξενάγηση θα ξεκινήσει με το 695 biposto -190 ίπποι, 997 κιλά και η καλύτερη αναλογία βάρους/ίππων στην κατηγορία του (5,2 kg/HP) – και το μονοθέσιο 1.4 turbo T-Jet 160 HP, το σύμβολο του ιταλικού πρωταθλήματος “F4 Powered by Abarth”.

Ακολουθεί η “Customisation Area”, όπου οι επιδόσεις συναντούν το προσωπικό γούστο για να δημιουργήσουν από 595 πιθανές επιλογές εξατομίκευσης. Το 595 Competizione θα βρίσκεται στην έκθεση για να εκπροσωπήσει το πιο σπορ, αυθεντικό πιστεύω της μάρκας. Η περιήγηση τελειώνει με το 595C Turismo στην “Empowerment Area”, με μια πρόσκληση για να ανακαλύψει ο επισκέπτης την έννοια των “επιδόσεων για κάθε μέρα” στο “Collector’s Garage”: οι νέες επίσημες συλλογές και αναμνηστικά αγωνιστικά της Abarth θα βρίσκονται στην έκθεση.

Για την Abarth το 2014 είναι το ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Η παρουσίαση του Abarth “695 biposto”, η ανανεωμένη γκάμα, η συμμετοχή ως κύριος χορηγός και επίσημος προμηθευτής κινητήρων για το ACI-Sport F4 Italian National Championship και το ξεκίνημα του Abarth 695 Assetto Corse Evoluzione, που συνοδεύεται από τα 500 Assetto Corse και 695 Assetto Corse για την αγωνιστική χρονιά.

Η εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει 27 νέες εκθέσεις το 2014, +15% σε σχέση με το τέλος του 2013, οι περισσότερες από τις οποίες αναμένεται να είναι ανοικτές έως το τέλος του έτους.

Επίσης, στο Παρίσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και μια σειρά επιλογών από κιτ και αξεσουάρ φτιαγμένα από τη Mopar, τη μάρκα της Fiat Chrysler Automobiles για τις after sales υπηρεσίες, τα είδη φροντίδας, τα ανταλλακτικά και τα αξεσουάρ. Τα κιτ και τα αξεσουάρ είναι επίσης διαθέσιμα από την επίσημη ιστοσελίδα e-commerce της Abarth ().

Το αστέρι του περιπτέρου θα είναι το Abarth 695 biposto, που είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, “το μικρότερο supercar”, οι παραγγελίες για το οποίο έχουν ήδη ξεπεράσει τη δυνατότητα παραγωγής του περασμένου χρόνου. Η παράδοση των πρώτων αυτοκινήτων αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2014. Με βάρος μόλις 997 κιλά και τον κινητήρα 1.4 T-Jet, που για πρώτη φορά αποδίδει 190 ίππους σε αυτοκίνητο δρόμου, το Abarth “695 biposto” προσφέρει την καλύτερη αναλογία βάρους / ισχύος (5,2 κιλά / ίππο) και την καλύτερη επιτάχυνση (0-100 χλμ./ώρα σε 5.9″) στην κατηγορία του, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.

Τέλος, για πρώτη φορά σε έκθεση αυτοκινήτου θα παρουσιαστεί το μονοθέσιο του πρωταθλήματος F4 “Powered by Abarth”, σε πλήρη αρμονία με τις αγωνιστικές ρίζες της μάρκας, που καθορίζουν μέχρι και σήμερα το χαρακτήρα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ