Η ναυτιλία και το yachting δίνουν ώθηση στη βρετανική οικονομία

Μεγάλη ήταν η συνεισφορά του ναυτιλιακού τομέα και του yachting στη βρετανική οικονομία τη διετία 2012-2013, καθώς υπολογίζεται σε 6,2 δισ. στερλίνες, σύμφωνα με στοιχεία της Ναυτικής Ομοσπονδίας (British Marine Federation – BMF).

Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν σε συνέδριο στο Λίβερπουλ και μεταφράζονται σε 141.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι οποίες προσέθεσαν πάνω από 5 δισ. στερλίνες στο ΑΕΠ της Βρετανίας. Οι θέσεις εργασίας αφορούν σε κατασκευή, επισκευή, υπηρεσίες καταστρώματος, εμπορίας και οικονομικές δραστηριότητες γύρω από το ναυτιλιακό τομέα, καθώς και στην εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και ιδιωτών-πελατών και του τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η BMF παρουσίασε και στοιχεία για τη διετία 2013-2014, τα οποία αποδεικνύουν ότι η κατάσταση στο χώρο της ναυτιλίας βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο και οι προσδοκίες από τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του χώρου είναι ακόμη πιο ευνοϊκές, ειδικότερα τους έξι τελευταίους μήνες. Επίσης, τα κέρδη των επιχειρήσεων του κλάδου δείχνουν ότι πλέον έχει ξεπεραστεί η κρίση και η ύφεση.

British Marine Federation-454*280

Τα μέλη της BMF, εξάλλου, έχουν φτάσει ήδη τα 1.601, ενώ τους τελευταίους μήνες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν αναφέρει αξιόλογες πωλήσεις σε δύο εκθέσεις στο Σαουθάμπτον και το Λονδίνο. Ήδη, μάλιστα, για την επόμενη έκθεση στο Σαουθάμπτον έχει καλυφθεί το 97% του διαθέσιμου χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ