Η “μάχη” των 20

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Σήμερα πραγματοποιείται η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την προηγούμενη διαδικασία που ο Σταύρος Δήμας συγκέντρωσε 160 ψήφους προκαλώντας μια “χιονοστιβάδα” σεναρίων αναφορικά με τα σενάρια για την δεύτερη (σημερινή) και την τρίτη (την άλλη Δεύτερα) διαδικασία.

Φυσικά το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι θέμα που αφορά άμεσα τους πολίτες της χώρας αλλά μόλις 20 ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται εντός του κοινοβουλίου και που φυσικά ψηφίζουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου λοιπόν είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο δημόσιος διάλογος, είτε προέρχεται από τον πρωθυπουργό, είτε από έναν επιχειρηματία αφορά αυτή την μικρή ομάδα ανθρώπων που θα κληθούν σήμερα ή το αργότερο την ερχόμενη Δεύτερα να ψηφίσουν Πρόεδρο.

Βεβαίως ενδιαφέρον έχει το γεγονός να μαθαίναμε αν αυτοί οι 20 βουλευτές, και όχι μόνο φυσικά, ακούν τι  λένε οι πολίτες και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου οι οποίοι με κάθε τόνο “ξορκίζουν” τις εκλογές σε αυτή την χρονική στιγμής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι θα είναι καταστροφικό για την αγορά να διαταραχθεί η σχετική βελτίωση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Καλό λοιπόν θα ήταν – όλοι – οι βουλευτές να ακούσουν με προσοχή τι λένε οι πολίτες και να αφήσουν στην “άκρη” τους εγωισμούς.

@Dionatos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ