Η “εντολή Σαμαρά” και οι “κουφοί” υπουργοί

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Είναι κοινά αποδεκτό (από την πλειοψηφία των πολιτών) ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταφέρει να “βγάλει” τη χώρα πορεία που είχε πάρει προς την χρεοκοπία και κυρίως από την ανυποληψία στα διεθνή φόρα.

Βεβαίως σίγουρα πολλοί θα είναι αυτοί που θα “ψηφίσουν” το αντίθετο. Αυτό όμως είναι που προκύπτει μιλώντας με αυτό που λέμε ανθρώπους της αγοράς. Επίσης οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός πραγματικά νοιάζεται και εργάζεται νυχθημερόν για το καλό της χώρας. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από όλες τις δημοσκοπήσεις που αναδεικνύουν τον Αντώνη Σαμαρά ως καταλληλότερο πρωθυπουργό. Φτάνει όμως αυτό;

Δύσκολη απάντηση. Τελικά στη χώρα αυτή όλα θα πρέπει να περνούν από τα χέρια ενός ανθρώπου ακόμη και αν αυτός είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Ας το σκεφτούμε αυτό λίγο καλύτερο και κυρίως πιο προσεκτικά. Γιατί όλα θα πρέπει να περνούν από τα χέρια του πρωθυπουργού της χώρας; Γιατί τελικά η “εντολή Σαμαρά” δεν “ακούγεται” όπως θα έπρεπε από τους υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι εμφανίζονται σε αρκετές περιπτώσεις (μαζί με τα επιτελεία τους) κατώτεροι των περιστάσεων.

Τελευταίο “επεισόδιο” ο ΕΝΦΙΑ για τον οποίο δεν χρειάζεται να γράψει και η στήλη αυτή κάτι παραπάνω (φτάνουν όλα όσα έχουν γραφτεί στον ελληνικό Τύπο). Όμως ο ΕΝΦΙΑ και κυρίως όλα αυτά τα πήγαινε – έλα προκάλεσαν νέο ρήγμα στην κυβέρνηση από εκεί μάλιστα που δεν το περίμενε κανείς. Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι ακόμη το οικονομικό επιτελείο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει με τον ΕΝΦΙΑ που αναδείχθηκε βλακωδώς στο “σίριαλ” του καλοκαιριού. Αρκεί μάλιστα να σκεφτούμε τις δηλώσεις Χαρδούβελη για τις καλοκαιρινές διακοπές για να κλάψουμε ή για να γελάσουμε.

Τελικά ίσως η πιο λογική “εντολή Σαμαρά” θα ήταν να στείλει όλους αυτού που χειρίστηκαν το θέμα του ΕΝΦΙΑ σπίτι τους ειδικά αυτούς που εμφανίζουν προβλήματα “ακοής”…

@Dionatos

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ