Η “εμπειρία” του StartupBus Greece στα Public Startup Crash-Courses!

Τα Public Startup Crash-Courses, με την υποστήριξη της Eurobank, συνεχίζουν τις εκδηλώσεις για την startup επιχειρηματικότητα και τον Δεκέμβριο! Αυτή τη φορά προσκεκλημένοι είναι οι διοργανωτές και συμμετέχοντες του StartupBus Greece, προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες από το πρώτο επιχειρηματικό roadtrip που διοργανώθηκε στην Ελλάδα!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον χώρο εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

To StartupBus είναι ένας διεθνής hackathon που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Ευρώπη για τέταρτη χρονιά με τη συμμετοχή 8 χωρών. Από κάθε χώρα ένα ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο ξεκινά με προορισμό την Βιέννη της Αυστρίας και μέσα σε 72 ώρες οι νέοι επαγγελματίες και τεχνολόγοι που συμμετέχουν δουλεύουν από το μηδέν πάνω σε επιχειρηματικές ιδέες. Στο τέλος του ταξιδιού όλες οι ομάδες παρουσιάζουν τις ιδέες του ενώπιον κριτικής επιτροπής και βραβεύονται οι καλύτερες.

Δείτε από το προηγούμενο Public Startup Crash-Course: Τα «γιατί», τα «πώς» και τα «αλλά» της επέκτασης της startup σου στις ΗΠΑ (video + slides)

Για πρώτη φορά στον διαφορετικό αυτό hackathon συμμετείχε και ελληνική αποστολή, η οποία καταρτίστηκε από 25 περίπου επίδοξους φοιτητές και επαγγελματίες (developers, designers, business strategists). Το λεωφορείο αναχώρησε από την Αθήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής του έκανε στάσεις στην Θεσσαλονίκη, στα Σκόπια, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, προκειμένου να συνδεθεί με τα startup οικοσυστήματα των πόλεων, δημιουργώντας ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο για τους συμμετέχοντες. Το ελληνικό λεωφορείο έφτασε στην Βιέννη και εκεί κατάφερε να κερδίσει το διαγωνισμό με την ιδέα πάνω στην οποία δούλεψαν τρεις Αμερικανοί και ένας Τούρκος που ταξίδεψαν στην Ελλάδα αποκλειστικά για να συμμετάσχουν στο ελληνικό λεωφορείο!

3

Το StartupBus Greece έδωσε την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες να γνωρίσουν τις βασικές αρχές των startups και κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από τα μέσα ενημέρωσης! Το Startupper.gr επέλεξε να προσκαλέσει τους τρεις νέους που πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν το project και στην Ελλάδα και δύο από τους συμμετέχοντες στο ελληνικό λεωφορείο προκειμένου να παρουσιάσουν υλικό από το διαφορετικό αυτό ταξίδι και να μοιραστούν με το ελληνικό startup οικοσύστημα την εμπειρία ενός hackathon εν κινήσει!

Μαζί μας θα είναι οι: Σταύρος Τσομπανίδης, φοιτητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και ιδρυτής της Phee μιας νεοφυούς επιχείρησης που έχει ως αντικείμενο την αξιοποίηση των νεκρών φύλλων των φυκών για την δημιουργία τελικών προϊόντων, Κωνσταντίνος Γιαμαλής και Κωνσταντίνος Μαλαβιέζος, ιδρυτές των prosfero, μίας MKO που διανέμει μερίδες φαγητού σε άτομα που το έχουν πραγματική ανάγκη στην Λάρισα, και syndesis, μίας πλατφόρμας έχει ως σκοπό με συγκεκριμένα βήματα να βοηθήσει τους νέους να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν από νωρίς το επάγγελμα που τους ταιριάζει. Επίσης, οι Θανάσης Σπηλιόπουλος, φοιτητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που συμμετείχε στο StartupBus Greece στην ομάδα x-plory, και Γιώργος Μπούμης, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία στον προγραμματισμό, ο οποίο ανέπτυξε ως κύριος προγραμματιστής το Tripsleep το οποίο διακρίθηκε στον τελικό του φετινού StartupBus Europe αφού τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να πετύχουν σημαντικούς στόχους κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και δωρεάν, ωστόσο ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής τώρα πατώντας εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ