ΗΠΑ: Τρίτο φονικό αστυνομικού μέσα σε 48 ώρες

Πριν ακόμα οι ΗΠΑ συνέλθουν από το σοκ του διπλού φονικού με θύματα αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη, ένας ακόμη αστυνομικός στη Φλόριντα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε την Κυριακή εν ώρα υπηρεσίας.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, δεν έδωσε όμως στοιχεία για το κίνητρο της επίθεσης.

Ο αστυνομικός Τσαρλς Κόντεκ, 45 ετών, πυροβολήθηκε στο Τάρπον Σπρινγκς όπου είχε κληθεί το πρωί τοπική ώρα. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε και υπέκυψε αργότερα σε τοπικό νοσοκομείο.

Ένας άνδρας που προσπάθησε να διαφύγει από τον τόπο της επίθεσης ρίχνοντας το αυτοκίνητό του σε στύλο και σε άλλο όχημα συνελήφθη ως ύποπτος.

Ο Τσαρλς Κόντεκ εργαζόταν στην αστυνομική υπηρεσία του Τάρπον Σπρινγκς επί 17 χρόνια. Προηγουμένως είχε υπηρετήσει στην αστυνομική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Το Σάββατο, ένας ένοπλος άνδρας σκότωσε δύο αστυνομικούς στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει, σύμφωνα με τις αρχές, ότι είχε την πρόθεση να εκδικηθεί τους πρόσφατους φόνους άοπλων νεαρών μαύρων από αστυνομικούς.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αστυνομίας της Φιλαδέλφεια, Τσαρλς Ράμσεϊ, είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή του για τις πρόσφατες δολοφονίες αστυνομικών στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ