ΕΣΕΕ: Ένα στα 4 καταστήματα άνοιξαν την Κυριακή

Η εμπορική κίνηση σε όσα καταστήματα επέλεξαν να είναι ανοιχτά δεν ανταποκρίθηκε στις αναμενόμενες προσδοκίες με εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και εν μέρει του Πειραιά, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τις ΕΣΕΕ μόνο ένα στα τέσσερα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και ένα στα τρία καταστήματα στην Αττική άνοιξαν την Κυριακή.

“Τα κυριακάτικα αποτελέσματα φαίνονται να μην είναι ικανοποιητικά για τους περισσότερους καταστηματάρχες σε αντίθεση με την ημέρα έναρξης των μίνι εκπτώσεων και ιδιαίτερα το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, οπότε και η κίνηση ήταν αυξημένη. Οι πωλήσεις της Κυριακής ήταν περιορισμένες και χαμηλότερες των πρώτων δύο ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ευνοημένοι ήταν τα καταστήματα που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες και σε μεγάλα εμπορικά κέντρα. Σε ό,τι αφορά στον κλάδο των τροφίμων οι μεγάλες αλυσίδες όπως οι Σκλαβενίτης, Βερόπουλος  και ΙΝΚΑ, όπως και πολλές τοπικές αλυσίδες παρέμειναν κλειστές, ενώ όσες άνοιξαν δεν κάλυψαν τα έξοδα λειτουργίας τους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το μέτρο των επτά Κυριακών έχει ίσως νόημα μόνο για τα καταστήματα του κέντρου συγκεκριμένων πόλεων και θα συμβάλει στην ενίσχυση της κατανάλωσης στους εμπορικούς δρόμους του κέντρου  των πόλεων. Η ΕΣΕΕ επιλέγει να μην καλλιεργήσει τον διχασμό της αγοράς ανάμεσα σε εμπόρους που άνοιξαν την Κυριακή και σε εμπόρους που δεν λειτούργησαν τα μαγαζιά τους· ανάμεσα σε καταναλωτές που αγόρασαν και σε καταναλωτές που απείχαν· ούτε βεβαίως ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζομένους στο εμπόριο”, τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ