ΕΠΟ: Παράνομη η απόφαση παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιώματων του Κυπέλλου Ελλάδος για το 2013-2016

Άκυρη έκρινε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ με την οποία παραχωρήθηκαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος, για την τριετία 2013-2016, στην Κυπριακή εταιρεία διαμεσολάβησης δικαιωμάτων “Media Goal LTD“, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε μετά από προσφυγή της εταιρείας Forthnet, καθώς ο σχετικός νόμος επιτρέπει την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που χειρίζεται η ΕΠΟ μόνο σε νόμιμους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Για το ίδιο θέμα, αλλά και για προηγούμενη αντίστοιχη παραχώρηση υφίσταται σε εξέλιξη έρευνα των εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης το Γραφείο Τύπου της Forthnet δήλωσε: “Μετά και τις ανωτέρω εξελίξεις, ευλόγως αναμένουμε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ ότι θα προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσουν οι συνέπειες μίας καταφανώς παράνομης απόφασης, καθώς επίσης και ότι θα προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα, τηρώντας αυτή τη φορά όλα όσα ο Νόμος ορίζει”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ