Ενέκρινε την παράταση του ελληνικού προγράμματος το EFSF

Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε την Παρασκευή να χορηγήσει τεχνική παράταση δύο μηνών στο δεύτερο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος που χρηματοδοτείται από το EFSF.

“Οι Έλληνες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο στο να θέσουν την οικονομία τους σε υγιέστερες βάσεις, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, το υπόλοιπο 1,8 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα θα μπορεί να εκταμιευθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ενώ σε κάθε περίπτωση η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δανείου θα εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας αναθεώρησης του τρέχοντος προγράμματος.

Παράλληλα, μετά από αίτημα της Ελλάδας ο διευθύνων σύμβουλος του EFSF, Κλαόυς Ρέγκλινγκ επιβεβαίωσε ότι και η περίοδος διαθεσιμότητας των ομολόγων του EFSF ύψους 10,9 δισ. ευρώ έχει παραταθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ