Εκτός τραπεζικού συστήματος 7,57 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο

Ξεπερνά τα 7,5 δισ. ευρώ η “απόσυρση” καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, με τα νοικοκυριά να “αποσύρουν” την πλειοψηφία των κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά “απέσυραν” περισσότερα από 5 δισ. ευρώ, στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, ενώ αν προστεθούν και οι αναλήψεις των επιχειρήσεων, ο συνολικός λογαριασμός διαμορφώνεται στα 7,57 δισ. ευρώ.

Με βάση αυτά τα στοιχεία οι αναλήψεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, ανέρχονται πλέον στα 23,829 δισ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι κινήσεις του Μαρτίου.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας το υπόλοιπο των καταθέσεων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στα 140,468 δισ. ευρώ από 148,042 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Αν μάλιστα απομονωθούν οι καταθέσεις των νοικοκυριών, προκύπτει ότι αυτές περιορίστηκαν στα 120,11 δισ. ευρώ από 125,465 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη μείωση προήλθε από τις προθεσμιακές καταθέσεις, οι οποίες υποχώρησαν στα 68,8 δισ. ευρώ από 72,933 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ