Δ. Λακασάς: “Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας αποκτά επιτέλους δική της γη για να ‘καλλιεργήσει’ την καινοτομία της Θεσσαλονίκης” (video)

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Με την ανακοίνωση από μέρους του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά - κατά την ομιλία του το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου - για την παραχώρηση για πρώτη φορά - δέκα χρόνια μετά την εξαγγελία της ίδρυσής της - δημόσιας γης, έκτασης 60 στρεμμάτων στην Θέρμη, για τη δημιουργία του πρώτου "θύλακα" καινοτομίας στην περιοχή, άνοιξε η φετινή, 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία πλέον έχει ξεκινήσει να "παίρνει σάρκα και οστά".

Διαβάστε επίσης: Οι εγγυητικές "πνίγουν" τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις (video)

Το Startupper.gr συνάντησε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης τον νέο πρόεδρο της ΑΖΚ, Δημήτρη Λακασά, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ανακοίνωσης του Αντώνη Σαμαρά, στον τρόπο και το μοντέλο λειτουργίας της Ζώνης, καθώς και τους στόχους της για την ανάδειξη της έρευνας και της καινοτομίας που παράγει η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία. Όπως, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικώς, η καινοτομία που παράγει η Θεσσαλονίκη σε περιφερειακό επίπεδο - Νοτιοανατολική Ευρώπη - προσεγγίζεται σε ποσοτικό - αλλά όχι και σε ποιοτικό - επίπεδο μόνο από την "γειτονική" Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, ο Δ. Λακασάς αναφέρθηκε και στην πρώτη σημαντική δράση της ΑΖΚ, το Thessaloniki Smart Innohub, το οποίο φιλοξενεί νέα επιχειρηματικά σχέδια για την μετατροπή τους σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Όπως πληροφόρησε το Startupper.gr, το πρόγραμμα φιλοξενεί στην πρώτη του εκδοχή 28 ομάδες, οι οποίες θα "εκπαιδευθούν" μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και μέσα στον Νοέμβριο θα ολοκληρωθεί με μία εκδήλωση παρουσίασης ενώπιον ιδιωτών επενδυτών.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη με τον πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Δημήτρη Λακασά, στο Startupper.gr