Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ-ΠΑΜΑΚ: Μειώνεται η υποστήριξη προς την κυβέρνηση για τη διαπραγματευτική της τακτική

Alexis Tsipras

Με κακούς έως μέτριους βαθμούς αξιολογούν οι πολίτες τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης σε πολλά πολιτικά μέτωπα, ενώ την ίδια στιγμή η στήριξη για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης έναντι των εταίρων συνεχίζει να μειώνεται, όπως φανερώνει η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Τα πιο μελανά σημεία είναι οι τομείς της Μετανάστευσης και της Εγκληματικότητας και Ασφάλειας. Ο μοναδικός τομέας όπου η κυβέρνηση βαθμολογείται πάνω από τη βάση είναι η Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα. Σε Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, και Παιδεία οι επιδόσεις της κυβέρνησης κυμαίνονται μεταξύ του 4,2 και του 4,6.

Πτωτική παραμένει η πορεία της θετικής εικόνας που έχουν οι πολίτες για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία για πρώτη φορά μετά τις εκλογές δεν απολαμβάνει την υποστήριξη της καθαρής πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα, το 45,5% των ψηφοφόρων εκτιμά πως η στρατηγική της Αθήνας είναι σωστή, από 72% στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το 39,5% κρίνει πως η ελληνική στρατηγική είναι λάθος, με την ψαλίδα να έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς ανερχόταν σε 28 μονάδες στα τέλη Μαρτίου.

Σταθερά ανοδική πορεία καταγράφει ο αριθμός των πολιτών που αισθάνονται φόβο με την προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το ποσοστό που απαντά πως αισθάνεται φόβο από το ενδεχόμενο Grexit ανέρχεται σε 56%, από 35,5% που ήταν στις αρχές του Φεβρουαρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ