Γυναίκες για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας

Εκδήλωση με θέμα “Οι γυναίκες στην Κορυφή των Επιχειρήσεων. Νομοθετική υποχρέωση ή επιλογή ανταγωνιστικότητας;” διοργανώνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου το ΤΟΓΜΕ Μακεδονίας της ΕΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Τhe Met στις 17.00 .

Η Ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα θα παρουσιάσει την πολιτική της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα  την πρόταση οδηγίας σχετικά με τη βελτίωση της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων που εισάγει ως  στόχο κάθε φύλο να καταλαμβάνει τουλάχιστον το 40% σε θέσεις μη εκτελεστικών διοικητικών στελεχών των μεγάλων εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών έως το 2020 και έως το 2018 για τις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις.

Όπως εξηγεί η ευρωβουλευτής, η οποία είναι και εισηγήτρια του θέματος αυτού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οδηγία εισάγει υποχρέωση διαδικασίας διαφάνειας, αξιοκρατίας και θετικής διάκρισης υπέρ των γυναικών υποψηφίων στην περίπτωση ίσης αξίας προσόντων με άνδρες υποψήφιους ενώ προβλέπει κυρώσεις στις επιχειρήσεις σε περιπτώσεις μη εφαρμογής της διαδικασίας. Σήμερα στην Ε.Ε. ο μέσος όρος συμμετοχής είναι μόνο  16,6%  ενώ κυμαίνεται από 29,1% έως 2,8% στις διάφορες χώρες μέλη, αποκλίσεις που δε συνάδουν με τη λειτουργία και την  αξιοποίηση της ενιαίας αγοράς. Στη χώρα μας, το ποσοστό είναι στο χαμηλό επίπεδο του 7,3%.

Επιπλέον, το  Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Κοζάνη στο Σύνδεσμο Γυναικείων Επιχειρήσεων Δυτικής Μακεδονίας (ΣΥ.Γ.Ε.ΔΗ.Μ.) η Ρόδη Κράτσα θα μιλήσει με θέμα “Η επιχειρηματικότητα και οι επιχειρήσεις χρειάζονται τις γυναίκες. Η πολιτική της Ε.Ε.“.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ