Β. Ζώινα: “Κάνουμε ‘πράσινες’ τις τουριστικές επιχειρήσεις”

Η Green Evolution έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στον τομέα της αγοράς άνθρακα, όπως τον υπολογισμό και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος επιχειρήσεων.

Αυτή τη φορά δημιούργησε ένα νέο καινοτόμο και χρηστικό πακέτο τεσσάρων δυναμικών εργαλειών που εφαρμόζονται σε τέσσερα κλασικά μέσα παρουσίασης και προβολής που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της κάθε τουριστική επιχείρηση, με στόχο την προσαρμογή της λειτουργίας της επιχείρησης προς μία περισσότερο φιλική για το κλίμα και το περιβάλλον και την επανατοποθέτηση του τουριστικού της προϊόντος στην αντίληψη των σύγχρονων πελατών, επικοινωνώντας το ενδιαφέρον της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το EMEAgr επικοινώνησε με την κυρία Βικτώρια Ζώινα, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ, λίγο μετά την παρουσίαση του Πράσινου Τουριστικού Πακέτου στα Χανιά, η οποία εξηγεί τα εργαλεία που προσφέρει το νέο προϊόν της Green Evolution και τη συμβολή της στη μετατροπή των τουριστικών επιχειρήσεων σε “πράσινες”.

green evolution tourismEMEAgr: Πως προέκυψε το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο της Green Evolution;
Βικτώρια Ζώινα: Είναι γνωστό πως οι Εκπομπές Αερίων του Θερμοκηπίου που προκαλούν οι καθημερινές μας δραστηριότητες απορροφούν υπέρυθρη ακτινοβολία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του πλανήτη, το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής με έντονες φυσικές και οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Ο τουριστικός κλάδος σίγουρα δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος. Στην Μεσόγειο αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας και της επιφάνειας της θάλασσας, σε σχέση με τα παγκόσμια επίπεδα.

Η κινητοποίηση από τις επιχειρήσεις, το κοινωνικό σύνολο αλλά και από τον καθένα ξεχωριστά για φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις κρίνεται αναγκαία.

Η Green Evolution δημιούργησε το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο που περιλαμβάνει τέσσερα εργαλεία (τα 4 Inclusive tools) με στόχο να καλύψει την ανάγκη των τουριστικών επιχειρήσεων να επικοινωνήσουν στους πελάτες τους στο προσωπικό και την κοινωνία την “πράσινη” πλευρά τους.

EMEAgr: Τι ακριβώς είναι το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο και τι περιλαμβάνει;
Β. Ζώινα: Πρόκειται για ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πακέτο που περιλαμβάνει τέσσερα δυναμικά εργαλεία, τα οποία εφαρμόζονται σε τέσσερα κλασικά μέσα παρουσίασης και προβολής που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της κάθε τουριστική επιχείρηση:

– Ανθρακικά Ουδέτερο Επιχειρηματικό Έντυπο
– Ανθρακικά Ουδέτερη Επιχειρηματική Κάρτα
– Ανθρακικά Ουδέτερος Επιχειρηματικός Ιστοχώρος
– Ανθρακικά Ουδέτερο Ενημερωτικό Υλικό

Για όλα τα εργαλεία εφαρμόζεται Ανθρακική Ουδετεροποίηση για το σύνολο των Εκπομπών των Αερίων του Θερμοκηπίου – το ανθρακικό αποτύπωμα –  που προκαλούνται από την προετοιμασία, παραγωγή και διάθεσή του (ανάλογα την περίσταση), βάσει των όσων προβλέπονται  από το σχήμα πιστοποίησης CO2 Neutral Seal. Συνεπώς, όλα έχουν καταστεί φιλικά προς το κλίμα και το περιβάλλον.

EMEAgr: Γιατί να επιλέξει μία Τουριστική Επιχείρηση το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο;
Β. Ζώινα: Δημιουργήσαμε το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο για να μπορούν οι τουριστικές επιχειρήσεις να το αξιοποιήσουν ώστε να επανατοποθετήσουν την επιχείρησή τους στην αντίληψη των σύγχρονων πελατών. Επίσης, θέλουμε να επικοινωνήσουν το ενδιαφέρον τους για την κλιματική αλλαγή, να ξεκινήσουν την προσαρμογή της λειτουργίας τους προς μία πιο φιλική για το κλίμα και το περιβάλλον, όπως επίσης να ενισχύσουν την Πιστοποίηση τους μέσω του CO2 Neutral Seal.

green evolution business cardEMEAgr: Πού απευθύνεται;
Β. Ζώινα: Το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχειακή – τουριστική μονάδα παντός τύπου, ενοικιαζόμενα δωμάτια – επιπλωμένα διαμερίσματα, κατασκήνωση (κάμπινγκ), καθώς και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση που συμπληρώνει το τουριστικό προϊόν.

EMEAgr: Τι επιτυγχάνεται με την εφαρμογή του;
Β. Ζώινα: Με την εφαρμογή των τεσσάρων εργαλείων επιτυγχάνεται:
– Η συμμετοχή σε δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
– Η επικοινωνία της πράσινης φιλοσοφίας της επιχείρησης, απλά και οικονομικά
– Η διεύρυνση του πελατολογίου, μεγιστοποιώντας την τεκμηρίωση των υφιστάμενων πιστοποιήσεων Πράσινου Τουρισμού
– Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της τουριστικής επιχείρησης προς τους πελάτες, το προσωπικό και την κοινωνία

EMEAgr: Το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε μια εσπερίδα στα Χανιά. Ποιο ήταν το θέμα αυτής της ημερίδας και πώς προέκυψε η παρουσία σας εκεί;
Β. Ζώινα: Η Green Evolution ήταν προσκεκλημένη από το Δήμο Χανίων και την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης διοργάνωσαν την εσπερίδα με θέμα “Ενίσχυση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και ανάπτυξη μεθόδων αειφορικής διαχείρισης ακτών και τουριστικών μονάδων. Η περίπτωση των διεθνών ecolabel ‘Γαλάζιες Σημαίες’ και ‘Green Key’ και η αλληλεπίδρασή τους με τις τοπικές κοινωνίες και τους επισκέπτες”.  Σε αυτή συμμετείχαν κυρίως εταιρείες που ασχολούνται με θέματα βιωσιμότητας και τουρισμού και η Green Evolution παρουσίασε για πρώτη φορά το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο.

EMEAgr: Ποιο είναι το μήνυμα του Πράσινου Τουριστικού Πακέτου;
Β. Ζώινα: Το Πράσινο Τουριστικό Πακέτο είναι εδώ για να αναδείξει την πράσινη πλευρά των τουριστικών επιχειρήσεων και συνεπώς, να ενδυναμώσει την εμπειρία του τουρισμού με τέσσερα φιλικά προς το περιβάλλον εργαλεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ