ΒΙΚΟΣ: Δυναμική είσοδος στα αναψυκτικά

Μετά την επιτυχημένη πορεία της στο εμφιαλωμένο νερό, η ΒΙΚΟΣ ανακοίνωσε σήμερα την εισαγωγή της και στο χώρο των αναψυκτικών.

Στο συγκεκριμένο κλάδο η εταιρεία θα παρουσιάσει μια νέα σειρά φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών η οποία, σύμφωνα με την ίδια, είναι η μοναδική που συνδυάζει τα ευεργετικά στοιχεία του φυσικού μεταλλικού νερού από την πηγή “Ζαγοροχώρια” και τη γεύση των φυσικών χυμών φρούτων.

Η νέα σειρά, αποτελείται από 7 προϊόντα (πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, cola, γκαζόζα, σόδα, τόνικ) και κυκλοφορεί στην καινοτόμα συσκευασία PET των 330ml.

Τα αναψυκτικά ΒΙΚΟΣ έρχονται ως αποτέλεσμα δύο ετών έρευνας και ανάπτυξης από την εταιρία και παράγονται σε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Η συνολική επένδυση της εταιρείας για τη δραστηριότητα αυτή ανέρχεται στα 15 εκ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσαν οι επικεφαλής της εταιρείας, η ΒΙΚΟΣ διαθέτει ίδια κεφάλαια ύψους 69 εκατ. ευρώ και 30 εκατ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα, ενώ έχει δάνεια ύψους 5 εκατ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο 1%.

Σημειώνεται ακόμα ότι η εταιρεία κατέχει εδώ και 2 χρόνια το 25% της ΕΨΑ, ενώ δηλώνει ανοιχτή σε ενδυνάμωση της συνεργασίας μαζί της, κάτι για το οποίο όμως, όπως άφησαν να εννοηθεί οι επικεφαλής της ΒΙΚΟΣ, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους υπόλοιπους μετόχους της ΕΨΑ.

Επίσης, οι επικεφαλής της ΒΙΚΟΣ ανέφεραν ότι δεν τους ενδιαφέρει η προοπτική του ΧΑ σε αυτή τη φάση.

 

Η εταιρεία

 

Η ΒΙΚΟΣ ιδρύθηκε το 1990 και είναι μία από τις ηγετικές και καταξιωμένες εταιρίες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού “Βίκος” από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην ελληνική και ξένη αγορά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων super market.

Η εταιρία διαθέτει:

– 2 υπερσύγχρονα εργοστάσια εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών σε συνολική έκταση 110 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωρίων

– 9 υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων /ώρα

– ιδιόκτητα φορτηγά οχήματα για τη διακίνηση και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της

– κέντρα διανομής και αποθήκευσης των προϊόντων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της θυγατρικής της, IQ Brands.

– Εταιρία παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την PETCOM Plastics, η οποία ιδρύθηκε το 1999, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων. Διαθέτει μηχανές injection σε δύο χώρους παραγωγής με συνολικό εμβαδόν 10.000 τ.μ.

Τέλος, η εταιρεία απασχολεί 254 εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ