Βενιζέλος: “Βρισκόμαστε στο απόλυτο στρατηγικό κενό”

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, και παράλληλα επανέλαβε τον οδικό χάρτη προς το πολιτικό, προγραμματικό και αξιακό συνέδριο του κόμματος στις 15-17 Μαΐου.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι έναν μήνα μετά τις εκλογές “βρισκόμαστε στο απόλυτο στρατηγικό κενό, είναι όλα στον αέρα..” και εκτίμησε ότι όλα αυτά οδηγούν μετά τον Ιούνιο “πλησίστιοι να μπούμε στο μνημόνιο 3 με νέο δάνειο”. Είπε ότι βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο απ’ ό,τι βρισκόμασταν, αν και, όπως πρόσθεσε, μπορεί να γλιτώσαμε την καταστροφή, την ασύντακτη χρεοκοπία μετά από πέντε χρόνια κρίσης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε το σχέδιο Β και πως κάθε προσπάθεια να αλλάξει το σχέδιο Α σε πηγαίνει σε χειρότερη θέση. Είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση αρκεί να είναι πραγματική και την κάλεσε να αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει άλλη εθνική στρατηγική πέραν αυτής που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ