Βενιζέλος: Καταστροφή η προκήρυξη δημοψηφίσματος

Ως “τερατογένεση” χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, ενώ αναφερόμενος σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα είπε πως θα ήταν “καταστροφή άμα τη προκηρύξει του, καθώς όλοι θα θεωρήσουν διεθνώς ότι αυτό αφορά τη θέση της χώρας στο ευρώ”.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν βλέπει “πιθανότητα εξόδου από το ευρώ”, προσθέτοντας “ότι κανέναν δεν συμφέρει να βγούμε από το ευρώ”.

“Πιθανότητα εξόδου από το ευρώ δεν βλέπω. Πιστεύω ότι κανέναν δεν συμφέρει να βγούμε από το ευρώ” σημείωσε, πρόσθεσε ωστόσο, πως το ζήτημα δεν είναι αν η χώρα βγει ή δεν βγει από το ευρώ και εξήγησε: “Μπορείς να είσαι πτωχευμένος παρίας, μαύρη τρύπα μέσα στο ευρώ. Να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα είμαστε μία χώρα, η οποία δεν μπορεί να κάνει επενδύσεις. Μα, γιατί να κάνει επενδύσεις: Ποιος επενδύει; Πώς θα επενδύσει ο ξένος, όταν δεν έχει εμπιστοσύνη ο Έλληνας να κάνει τη δική του μικρή επένδυση; Άρα, λοιπόν, το μεγάλο ερώτημα είναι, η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις; Μπορεί να γίνει ανταγωνιστική; Να προσελκύσει επενδύσεις;”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε “δράμα” της ελληνικής κοινωνίας το μεταναστευτικό ζήτημα, υποστηρίζοντας: “Η αρμόδια υπουργός, ως ακτιβίστρια, δεν διευκόλυνε την προηγούμενη κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, μία εθνική στρατηγική μεταναστευτικών ροών, που είχαμε ετοιμάσει από το 2011, ούτε να εφαρμόσουμε τον νόμο, που είχε ψηφιστεί το 2011”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ