Βαρουφάκης: “Καλοδέχομαι το μίσος των συναδέλφων μου”

“Είναι ομόθυμοι στο μίσος τους για εμένα, και εγώ καλοδέχομαι το μίσος τους”. Με τη φράση αυτή του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε το σφυροκόπημα που δέχτηκε από τους ομολόγους του στη Ρίγα της Λετονίας, με αποτέλεσμα μάλιστα να μην συμμετέχει στο δείπνο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών, με ανάρτησή του στο Twitter, στα αγγλικά, χαρακτήρισε τη φράση αυτή του Ρούσβελτ κοντά στην καρδιά του (και την πραγματικότητα) αυτές τις ημέρες.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απέδωσαν την απουσία του στο ότι απεχθάνεται τα βαρετά δείπνα και προτίμησε να δειπνήσει με φίλους και συνεργάτες του. Προσέθεταν δε ήταν παρών στο προηγούμενο δείπνο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Την ίδια στιγμή, αναληθείς χαρακτηρίζει τις αναφορές περί δείπνου του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη τη Μ. Παρασκευή στο Βερολίνο με τον Τζορτζ Σόρος το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

“O κ. Βαρουφάκης την ημέρα εκείνη επέστρεψε από το Παρίσι απευθείας στην Αθήνα. Επιπλέον, με τον κ. Σόρος έχει μιλήσει δύο φορές στο ίδιο συνέδριο, το 2012, και από τότε δεν τον έχει δει ούτε του έχει μιλήσει ποτέ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

“Αν οι συντάκτες τους δεν έπεσαν θύματα παραπλάνησης από τις πηγές τους τότε πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση”, σημειώνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ