Αρνητικά ερμήνευσε η Wall Street τους “χρησμούς” της FED

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί στη Wall Street, υπό το φόβο για επιβράδυνση του προγράμματος τυπώματος χρήματος της FED και την ανησυχία για το ενδεχόμενο η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ να διακόψει το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής της FED, στο Κάνσας, Esther George ακύρωσε την προγραμματισμένη ομιλία της στο Νέο Μεξικό, αλλά από το προσχέδιο των σημειώσεων της, όπως μεταδίδει το Marketwatch, προκύπτει ότι “θα τάσσονταν υπέρ της μείωσης του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων”.

Από την άλλη πλευρά η Sarah Bloom Raskin μέλος του διοικητικού συμβουλίου της FED, μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την απασχόληση, δήλωσε ότι “το ποσοστό ανεργίας της χώρας παραμένει πολύ υψηλό”, τονίζοντας ότι “το 7,5% που έδειξαν τα στοιχεία υποτιμά την έκταση του προβλήματος”.

Σε αυτό το κλίμα λοιπόν ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,50%, στις 15.177,54 μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq βρέθηκε, στο τέλος της ημέρας, στις 3.445,26 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,58%.

Τέλος, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 0,55% με αποτέλεσμα να βρεθεί στο τέλος της συνεδρίασης στις 1.631,38 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ