“Αρένα” το ΠΑΣΟΚ, με σκηνές 2007: Επευφημίες υπέρ Παπανδρέου, “γιούχα” κατά Βενιζέλου!

Με συνθήματα υπέρ του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και έντονες αποδοκιμασίες κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου οι συγκεντρωμένοι τον διέκοπταν, ενώ υποδέχθηκαν με θερμά το Γιώργο Παπανδρέου με το σύνθημα “Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά”.

Ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στο ακροατήριο ανέφερε ότι “την Τετάρτη θα μιλήσουμε για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη”, με αποτέλεσμα η αίθουσα να ξεσηκωθεί σε βάρος του…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο χαιρετισμό του έκανε ιδαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι η κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος είναι την Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων είπε ότι “πήραμε, ευθύς αμέσως μόλις μάθαμε την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου να οργανώσει στο Ζάππειο αυτή την έκθεση, την απόφαση να την αναδείξουμε και να την αξιοποιήσουμε οργανώνοντας στον ίδιο χώρο τον επίσημο εορτασμό της επετείου”.

Απαντώντας στα σενάρια για τις δύο εκδηλώσεις ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί “καλοθελητές” που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων.

Στη συνέχεια εκτίμησε ως “ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς” την παρουσία όλων στα εγκαίνια της έκθεσης» την οποία χαρακτήρισε “το προοίμιο της ενωτικής παρουσίας όλων στην κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης”.

“Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό την Τετάρτη ανήμερα 3ης Σεπτέμβρη, ξέρω ότι οφείλεται σε ανειλημμένη υποχρέωση, πολιτικά όμως και συναισθηματικά, προφανώς και θα είναι παρών, όπως και ο Πρόεδρος Κώστας Σημίτης, συμβολίζοντας τη συνέχεια της παράταξης και στα εύκολα και στα δύσκολα”, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Απ’ την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός εξέλαβε ως αναζήτηση εκ μέρους του κόσμου μιας “νέας αρχής“, ως έκφραση του “αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας” όπως είπε στην ομιλία του, την παρουσία και την προσέλευση του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης, για να τονίσει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

Ζήτησε επίσης “μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις”.

Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως “και αυτό θα πράξω”, συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ