Αντώνης Σαμαράς: “Αρχίζει η ανάκαμψη”

Τα δύσκολα είναι πίσω μας έπειτα από τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, δήλως, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η πρόοδος σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται και στην πραγματική Οικονομία.

 Ο κ. Σαμαράς έκανε μια αναδρομή στην πορεία της οικονομίας και των προσπαθειών του ελληνικού λαού, λέγοντας πως οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν ότι θα βγαίναμε από το ευρώ, ότι δεν θα γλιτώναμε την κοινωνική έκρηξη και την οικονομική καταστροφή, ότι δεν θα έβγαινε ο προϋπολογισμός του 2013, ότι θα εφαρμόζονταν νέα οριζόντια μέτρα για το 2014, διαψεύσθηκαν.

Ωστόσο χαρακτήρισε το πρώτο μνημόνιο λάθος λέγοντας πως το υποστήριζε από την αρχή και γι’ αυτό τελικά άλλαξε. “Το πρώτο Μνημόνιο δεν έβγαινε! Δεν έπιανε η χώρα τους στόχους μας. Αλλά τώρα δουλεύει και ξεπερνάμε τους στόχους μας”, είπε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Πρόσθεσε δε ότι «τώρα που ξεπερνάμε τους στόχους και την εποχή της απόλυτης εξάρτησης από τους δανειστές μας, κάποιοι αντί να κοιτάνε μπροστά, πώς θα βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα, προσπαθούν να μας πάνε πίσω: Να ξαναμπούμε στην αβεβαιότητα του Grexit. Να ξανά-συγκρουστούμε για όλα εκείνα που έπρεπε ήδη να έχουμε αλλάξει από χρόνια…

Ωστόσο τόνισε την ανάγκη για μείωση της ανεργίας και αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι το 2014 πρέπει να είναι καλή χρονιά και θα είναι όπως είπε καθώς συμμαζεύτηκε η εικόνα διάλυσης που παρουσίαζε η χώρα.

Αρχίζει η ανάκαμψη υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως γεννιέται μια καινούργια Ελλάδα και η κυβέρνηση τα βάζει με όλους και όλα που θέλουν το αντίθετο, σχολιάζοντας στις υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει γυρισμός, είπε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ