Αντίο mister Spock…

Από σήμερα ο mister Spock της σειράς Star Trek θα ταξιδεύει για πάντα με το διαστημόπλοιο Enterprise στις άκρες του Σύμπαντος. “The final frontiers” όπως αναφερόταν στην αρχή κάθε επεισοδίου της δημοφιλούς σειράς…

Ο λόγος για τον 83χρονο Leonard Nimoy, ο οποίος σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή, όπως ανακοίνωσε στους New York Times η σύζυγός του.

Ο Leonard Nimoy αποτελεί μία από τις φυσιογνωμίες – τοτέμ για τους ανά τον κόσμο λάτρεις των ταινιών και των σειρών επιστημονικής φαντασίας, καθώς έγινε διάσημος μέσα από το ρόλο του μισού ανθρώπου και μισού εξωγήινου Spock, ρόλο που ενσάρκωσε στην ιδιαίτερα δημοφιλή σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek. Εκτός από τον ίδιο το χαρακτήρα, θρυλικός έχει μείνει και ο “εξωγήινος” χαιρετισμός με τα “χωρισμένα” δάχτυλα της παλάμης.

Με το ρόλο του μεγάλωσαν πολλές γενιές φίλων της επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο Nimoy έπαιξε το συγκεκριμένο ρόλο για σχεδόν μισό αιώνα, είτε συμμετέχοντας ο ίδιος στα επεισόδια των πολλών κύκλων της δημοφιλούς σειράς, είτε στις μεμονωμένες ταινίες που κυκλοφόρησαν λόγω της μεγάλης επιτυχίας της σειράς, είτε ακόμα και δανείζοντας τη φωνή του σε cartoons, ταινίες και videogames.

Τον Ιανουάριο του 2014 είχε ανακοινώσει μέσα από το Twitter ότι έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η οποία τελικά απέβη μοιραία για την υγεία του παρότι, όπως ο ίδιος είχε πει, είχε σταματήσει να καπνίζει πριν από 30 χρόνια.

Ο Leonard Nimoy γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1931 στη Βοστώνη. Ο πατέρας του είχε κουρείο και η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός στην ταινία Queen for a Day, σε ηλικία 20 ετών, ενώ για πρώτη φορά σε ταινία επιστημονικής φαντασίας έπαιξε το 1952, στην ταινία “Zombies of the Stratosphere”.

Καλά ταξίδια mister Spock…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ