“Ανοίγει” ο “δρόμος” για την “Αγιά Σοφιά”

Τα άρθρα και για την Αγιά Σοφιά, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, συμπεριλαμβάνονται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας  – Αττικής  το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής. Ως εκ τούτου ο “δρόμος” για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ φαίνεται ότι “ανοίγει” χωρίς άλλα εμπόδια.

Ωστόσο απομένει η δεύτερη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής σήμερα το πρωί, όταν το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Η διαδικασία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, μετά την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο άρθρο 81 που αφορά αποκλειστικά την “Αγιά-Σοφιά”.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αφού χαρακτήρισε ακατανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης τόνισε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση γίνεται η αρχή για ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικής, πολεοδομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με φορέα το αθλητικό Σωματείο της ΑΕΚ.

Όπως είπε, δίνεται λύση στο πρόβλημα μιας ιστορικής ομάδας, με μεγάλη διαδρομή και συμβολή στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη χώρα, αποκαθίσταται η ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ενενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της και δέκα χρόνια μετά την κατεδάφιση του παλαιού γηπέδου και επαναπροσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια οι κανόνες και το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο.

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι στοιχίζονται πλέον οι επιλογές του νόμου με τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και ευρύτερα της Αθήνας και κατοχυρώνεται το πολεοδομικό κεκτημένο και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ