Ανεπιθύμητος ο Παπανδρέου στο Εδιμβούργο, άφαντος στην Αθήνα

Η ομάδα Real Democracy Now Edinburgh χαρακτηρίζει το Γιώργο Παπανδρέου “persona non grata” στο Εδιμβούργο, με την ευκαιρία της προγραμματισμένης ομιλίας του στο συνέδριο TEDGlobal που θα γίνει στην πόλη της Σκωτίας στις 11 Ιουνίου, και όπου θα μιλήσει για τα μαθήματα που του έδωσε η ελληνική κρίση χρέους.

Πρόκειται για προσβολή απέναντι σε αυτούς που πήραν τα “πραγματικά μαθήματα” της κρίσης. Όλους αυτούς που χτυπήθηκαν από την αύξηση της ανεργίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αυτούς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν”, επισήμανε η ομάδα, η οποία έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο προκειμένου να αποκλειστεί ο πρώην πρωθυπουργός από το συνέδριο.

Στο μεταξύ, τα συχνά ταξίδια του Γ.Παπανδρέου στο εξωτερικό προκάλεσαν αντιδράσεις εντός του ελληνικού κοινοβουλίου σήμερα, όταν ομάδα βουλευτών διαμαρτυρήθηκε στο άκουσμα της απόφασης για παροχή νέας άδειας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ο προεδρεύων Λεωνίδας Γρηγοράκος απάντησε στις αντιδράσεις λέγοντας: “Είναι δικαίωμα κάθε βουλευτή να ζητά να απουσιάζει και η βουλή το εγκρίνει. Αν εσείς διαφωνείτε έχετε δικαίωμα να το καταθέτετε. Κάθε φορά σας δίνεται η ευκαιρία να παίζετε στα κανάλια”.

Μέχρι σήμερα, έχει επισημανθεί αρκετές φορές η συχνή απουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τα βουλευτικά έδρανα, ενώ έχει δεχθεί κριτική και για το γεγονός ότι αποφεύγει να καταθέσει αυτοπροσώπως στην επιτροπή που διερευνά τις ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ, επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ