Ανακουφισμένο το Σίτι του Λονδίνου από το “ΌΧΙ” της Σκωτίας

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ, από το Λονδίνο

Αν και τις προηγούμενες ημέρες δεν καταλάβαινες ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σήμερα στο Σίτι του Λονδίνου είναι διάχυτη η ανακούφιση στο βλέμμα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στο χρηματοοικονομικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Το γεγονός αυτό συνδέεται βεβαίως με το θετικό, για την Μεγάλη Βρετανία, αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκώτια όπου επικράτησε με διαφορά μεγαλύτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων (55,3% υπέρ του ΟΧΙ και 44,7% υπέρ του ΝΑΙ).

Βεβαίως όπως αναφέρουν αναλυτές που εδρεύουν στο Σίτι του Λονδίνου, η σημερινή ημέρα είναι μια νέα ημέρα για την Μεγάλη Βρετανία, καθώς πλέον το Λονδίνο θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες για να πείσει του πολίτες της Σκωτίας να ψηφίσουν υπέρ του ΟΧΙ.

Επιπλέον οδηγεί σε μια νέο εποχή, των σχέσεων της Μεγάλης Βρετανίας με την Ε.Ε. η οποία ανάμενε με ιδιαίτερα μεγάλη αγωνία την διατήρηση της κατάστασης στο “Νησί” στην υπάρχουσα κατάσταση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ισχυρό το ρεύμα των ευρωσκεπτικιστών σε ολόκληρη την επικράτεια της Μεγάλης Βρετανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ